1946 – 1952 De Geuzen met hun blauw/grijze groepsdas

 

Vanaf het moment dat de groepsnaam “De Geuzen” werd, oktober 1946, droegen de leden deze blauw/grijze das. Dat  eindigde toen op 12 juli 1952 het troephuis “De Rotsblokken” in gebruik werd genomen.

De weinige foto’s waarop te zien is dat groepsleden deze das dragen, zijn in dit document verzameld.

Medio 1949 Tim Krooneman als Geuzenwelp, met zijn broertje Tom en een nichtje

 

Installatie van Dicky Trimpe-Burger tot Akela van De Geuzenhorde door groepsleider hopman A. Stigter
Het welpenzomerkamp 1951 werd samen met de Graaf Bernadotte gehouden. Akela Trimpe Burger staat 2e van links, de leider naast haar met de Geuzendas is ??. De leider die achteraan staat is Henk Mudde. Zijn zus Iet zal een jaar later de Dicky opvolgen als Akela

 

De Geuzenwelpen: in de achterste rij v.l.n.r.: 2e=Jaap van Rijswijk, 3e=Toon van Essen, 4e= Jan Maatman, 6e= Peter Brunt. De rij die begint bij Akela Dicky: 1e- Herman ten Benzel, 5= Lex Speelman. De overige 2 of 3 Geuzenwelpen ijn ????
1951 Sint Nicolaasfeest. staande welp rechts: Tim Kroone-man
De Djib-gids brengt de totem bij Akela voor het begin van de horderoep

 

De welpen vlnr: Tim Krooneman, Jaap van Rijswijk, Huib de Heer, Jan Maatman, Gerard Nijkamp en ??
Vlnr: onbekend, Wim Bonardt, Max Nathans, Pieter van Rijn, Hans Willemsen, Jaap Poll, onbekend, Ernst en Johan Haufe, Jacques Gans.
Op deze foto is te zien dat het gedurende de eerste jaren van de groep niet eenvoudig was om allemaal hetzelfde uniform te dragen. De ouders hadden het geld hard nodig om hun huishouden weer op te bouwen. Nieuwe blouse of broek en zeker de padvindershoed konden wel even wachten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.