2003 Oud-Geuzen een week-end in Muggenbeet

Op de grens tussen De Weerribben en De Wieden houden de oud-Geuzen een weekend aan en op het water. Ze gaan o.a. zeilen op het Beulaker Wijde en maken een rondvaart vanuit St.Jansklooster o.l.v. een gids van Natuurmonumenten

Met de Aalschover maken we vanuit Sint Jansklooster een excursie naar de Otterskooi in Dwarsgracht.

Via de Beulakerwijde en de Dwarsgracht varen we daarheen

In de fluisterboot “de Aalscholver” van Natuurmonumenten v.l.n.r.:
Joop van Muilekom, Henk Wuestman, Willem de Heer (staat), Tim Krooneman, Carl Visscher (staat), nn, Klaas Hoekstra, Bep Dormits-Menco, Els Wuestman-Meier, Huib de Heer, Kees van Rijn, Jaap Duisterwinkel, Toon van Essen en Pieter van Rijn.

 

 

Door de Walengracht varen/zeilen we langs Joonen naar de Beulakerwijde

In de Vaarsloot zitten twee kleine stuwen die men zelf moet bedienen. Deze zijn nodig als de waterstand in De Wieden te laag is. Het Waterschap pompt dan met het Sroinkgemaal water uit het IJsselmeer, dat niet zo schoon is, de Wieden in. Door de vaarten die op het Ettelandskanaal uitkomen op deze manier af te sluiten wordt dat water eerst naar de Beulaker geleid. Daar kan het vuil bezinken en mag het water zich verspreiden.

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.