2021 Verhalen over de Defensiehaven

In de kromming van de Rijn bij Arnhem, ter hoogte van Meinerswijk, ligt een mysterieuze haven: de Defensiehaven. Jarenlang was deze haven onderdeel van een groot militair geheim. Een geheim dat nog steeds bij veel mensen onbekend is. De Gemeente Arnhem is begonnen met het uitbaggeren van de haven. Hoog tijd dat de verhalen achter deze geheimzinnige plaats uit de Koude Oorlog ook boven water komen. Daarom is deze documentaire ‘Geheim aan de Rijn: verhalen over de Defensiehaven’ gemaakt, waarin mensen die de ontwikkelingen rondom de Defensiehaven van dichtbij hebben meegemaakt aan het woord komen.

Lees ook de uitgeschreven interviews op mijnGelderland: https://mijngelderland.nl/inhoud/spec…

Film: Wijnand Kamerman (https://alletun.nl), met dank aan velen voor de medewerking – zie colofon aan het eind van de documentaire. Er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar, u kunt dit zelf aan zetten. 

Bekijk hier de documentaire Geheim aan de Rijn

 Een mogelijke bedreiging voor De Geuzen ?
22 juli 1965
Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Defensiedrempel in Rijn bij Arnhem wordt ook gesloopt 223UL(905 (Van een onzer verslaggevers) de defensie- El- ELDEN drempeli Ook bet de Inre me-'

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.