Afscheid van Tim Krooneman als groepsvoorzitter eind januari 1978

Na bijna 30 jaar lidmaatschap van De Geuzen vertrok ik, Tim Krooneman, naar Zwolle

We verhuisden met ons gezin daar heen omdat mijn werkgever Philips vond dat ik de functie van ISA-manager (Informatie Systemen en Automatisering) kon vervullen in de fabriek waar elektro-lytische condensatoren worden gemaakt.

Dat vertrek bij de Geuzen verliep niet ongemerkt, want alle groepsleden, veel ouders, bestuursleden van het district Arnhem en anderen, waren op een zaterdagmiddag naar een zaal in “Het Dorp” aan de Heijenoordseweg gekomen.

(door op een foto te klikken, kun je de gehele foto in een wat groter formaat bekijken), 

Het ere-lidmaatschap dat mij die middag werd verleend, betekende dat ik lid van De Geuzen én Scouting Nederland bleef. . . .. Voor Scouting Nederland was niet zo moeilijk. Enkele maanden nadat we in Zwolle woonden melde ik me bij de districtsvoorzitter van Overijsselse Vechtstreek in Dalfsen. Daar werd speladviseur voor verkenners, padvindsters/gidsen en zeeverkenners (Admiraliteit de Hanze) in het gebied dat zich uitstrekte van Hardenberg , Ommen, Dalfsen, Zwolle, Hattem, Kampen, Zwartsluis tot Emmeloord. Daar kon ik veel vrije tijd aan besteden.

Dat Jan Prenger, die mij bij De Geuzen opvolgde als groepsleider, eind 1979 de groep ook zou verlaten voor een baan in Zwolle, was toen niet te voorzien. In December kwam hij met zijn gezin op enkele minuten afstand van ons huis in de Aa-landen van Zwolle wonen! In 1980 waren we beiden nog enkele keren aanwezig bij de groepsraden van De Geuzen in Arnhem om mogelijke knelpunten te helpen oplossen. Jan werd in het district speladviseur voor welpen, kabouters, Esta’s en Bevers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.