1954 Zomerkamp verkenners in Velsen

De verkennerstroep, bestaande uit 18 jongens, houdt onder leiding van Hopman Zweers en vaandrig Duisterwinkel hun zomerkamp in Velsen in de duinen, naast het Crematorium Westerveld. 

Tot de kampuitrusting behoorde ook de befaamde ronde tent “de Lekke onderzeeër” én een hele grote HUDO: (Houdt Uw Darmen Open)

Een deel van de verkennerstroep is op de linker foto te zien: vlnr Wim van Dranen, Wim Bonardt, Pieter van Rijn, ? , Huib de Heer, Jaap van Rijswijk en Rudie de Boer
De kampleiding: vlnr Lien Menkhorst, Wim Bonardt, Jaap Duisterwinkel, Hans Willemsen en Ton Zweers. Hans en Wim zijn mee als troepleiders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Max Nathans, de patrouilleleider in een geruite omslagdoek, heeft de leiding van de ontgroening ceremonie. Links staat, met een angstig gezicht (?), Wim van Dranen. Geheel rechts Frits Hiddink.

 

 

In die jaren was de kampdoop van de jongens die voor het eerst op kamp gingen, een jaar-lijks terugkerend gebruik. Tijdens het kamp bedachten de PL’s en APL’s hoe de “ceremo-nie” zou verlopen.

 

 

 

 

Tijdens dit kamp ontstaat ruzie tussen Hopman Zweers en Pieter van Rijn (die, volgens Max Nathans, een echte Geus was en dat gedrag werd in die tijd niet gewaardeerd). Uiteindelijk is de ruzie beslecht met gevulde koeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.