1958 “Hoort, zegt het voort” grammofoonplaat

In de website van HIstoriekatwijk staat o.a. het volgende te lezen:

Op 25 januari en 15 februari 1958 werd deze padvinders-grammofoonplaat opgenomen door een gelegenheidskoor van Amsterdamse en Katwijkse PIVO’s (Pioniersters en Voortrekkers).

Padvind(st)ers uit Amsterdam en Katwijk hebben onder leiding van de onvermoeibare Albert Labordus de liedjes ingestudeerd. Zij zijn te bescheiden om te denken dat zij prachtig koorwerk hebben gepresteerd. Maar, trouw aan de yell  “Wij D.O.B., D.O.B., D.O.B.!”  hebben zij hun best gedaan [D.O.B. = doe je best]. Nog voornamer is, dat zij er ontzaglijk veel plezier in hadden. Het zijn prettig gezongen liedjes geworden met een muziekje er bij.

“Op dit 33-toerenplaatje, indertijd te koop voor fl. 6,25, hoor je zeventien liedjes, die padvinders veel en graag zingen. Je zingt ze op de wekelijkse samenkomsten en ook wanneer je straks weer allemaal samen “op kamp” bent zullen deze wijsjes dagelijks onder de vrije hemel en rond het kampvuur weerklinken. Het hele padvindersleven is met dit plaatje feitelijk op muziek gezet. Het corvee, het liedje dat je zakgeld op is “Ego sum pauper” (Ik ben ’n arme bliksem) en als besluit het kampvuur met “Blijf bij ons, Heer” en “Die goeie oue tijd”. Zo passeert een hele kampdag de revue!

Kant 1  (geheel beluisteren)

 1. Hoort zegt het voort
 2. Corvee
 3. Pak al je zorgen
 4. Jan Hinnerik
 5. Fry is de fiskfangst
 6. Curacao
 7. Al die willen te kap’ren varen

Kant 2   (geheel beluisteren)

 1. Seigneur, bénissez
 2. Ego sum Pauper
 3. Komt nu met zang
 4. Daar was laatst een meisje loos
 5. Blijf bij ons heer
 6. Hoor je het zingen
 7. Dort  niedn in jenem Holze
 8. Die goeie, oude tijd
 9. Taptoe
 10. De volk’ren der aarde

Eigenlijk mag dit plaatje bij geen enkele groep ontbreken, vind je wel? En voor jezelf, thuis, met je vrienden, is het telkens weer prachtig, als je dit plaatje kunt opzetten en nog eens heerlijk nagenieten!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.