1962 “De Bedriegertjes” op de NPV Koempoelan in Ommen

De deelname aan deze Koempoelan was het gevolg van een gesprek dat de Geuzen groepsraad aangevraagd had bij het Arnhemse districtsbestuur. Daarin had zij aangegeven dat de groep vond dat het DB te weinig initiatieven nam. Het resulteerde in de vraag of De Geuzen tijdens de komende Koempoelan een activiteit wilden verzorgen, namens het district Arnhem, in een te houden posten spel. Daar stemde de Geuzenleiding mee in!

Gekozen werd voor een variant op de bekende bedriegertjes in Rozendaal ! Iedere groep die bij deze post kwam moest een toespraak houden bij een te onthullen “beeld”. Om het beeld was een omheining gepionierd om te opdringerige  personen op afstand te houden. Op de grond langs de omheining lag een waterleiding met allemaal gaatjes er in en wat hooi er overheen. Op het moment dat het beeld onthuld werd spoot het water uit de waterleiding. Lang leve de pret!

Door het klikken op deze link 1962 Samenvatting zijn de foto’s van die activiteit te zien.

De Leiding van De Geuzen kampeerde op het subveld Laarmanshoek van Gilwell Ada’s Hoeve.

vlnr Toon van Essen, Lien en Jaap Duisterwinkel, Huib de Heer, Cor den Besten (in voorgrond), Annet Noor. Peter van Staa.

 

Peter van Staa, Nienke de Jong en Annet Noor
Huib de Heer

 

 

 

 

Huib controleert het oliepeil van zijn auto. De dames Lien, Nienke en Annet rijden met hem terug naar huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.