1969 Zomerkamp land-/zeeverkenners in Giethoorn

Het zomerkamp wordt gehouden op een weiland achter camping “De Stouwe” in Giethoorn-Middenbuurt.                                                                    fotoalbum

De toegangspoort bij de “aanlegsteiger”. Aan de overzijde van de sloot camping De Stouwe waar het waslokaal en de toiletten waren. Met een punter maakten we de oversteek
Overzicht van een deel van ons kampterrein. Achteraan de patrouilletenten, links de kampkeuken. Rechts de leiderstent van hopman Tim Krooneman met zijn dochtertje.

 

Het gezamenlijke ontbijt voor het hijsen van de vlag.
Het is te warm om na het hijsen van de vlag te blijven staan
Ab Blacquière is jarig. Rob, Willem en Sjaak kijken toe hoe de drie en een halfjaar oude Ingrid Krooneman hem enkel cadeautjes geeft.
Ab pakt zijn cadeau uit
De vloot op weg naar het Boven Wijde om te gaan zwemmen
Op een opgespoten eiland aan de zuidzijde van het Bovenwijde leggen we de boten aan en gaan daar zwemmen en een ijsje eten
vlnr zeeverkenners: Roland van der Horst, Robert Jan Freriks, Ronald Brinkhuis (AzVL), Rolf van Hamersveld, Willem de Heer (AzVL), Ab Blacquière, Sjaak Meyer (AzVL), Ronny Wissink, Beeuwe Rozema, Peter Veenhuizen.
vlnr verkenners: staand: Gerard Blacquière , Rob van Haarst (AVL), zittend: Albert-Hans Wijnands, Eric Wagemans, Henk Hoogenkamp, Peter Jellema, Jos Breij*, gehurkt: Jan Post, Michael Raaymakers, Leo Kroes, Jurry Willemsen, *liggend/zittend: Jaap de Boer, Jan van der Wees, Hans v.d. Ham, Jan Paul van Dooren, Herman Haalboom.

Op 24 januari 2022 plaatste Tim Krooneman het volgende bericht op het facebook ” De Geuzen Arnhem 75 jaar

Kleintje Pils

Heb jij gisteravond ook gekeken naar het TV-programma “Denkend aan Holland, de Elfstedentocht” ? Janny van der Heijden en André van Duin varen de Elfstedentocht en passeerden in deze aflevering met hun boot de door de Elfstedentochten bekend geworden brug bij Bartlehiem. Op die brug stond voor deze gelegenheid de sinds vele jaren beroemd geworden kapel “Kleintje Pils”.

Dat deed me denken aan een oud verkenner van De Geuzen: Eric Wagemans (hij zit 2e van links op bovenstaande foto) . Hij werd ook enige tijd Kleinte Pils genoemd. Is er iemand die nog weet hoe hij aan die bijnaam is gekomen?

Al snel kwam de volgende reactie van Marc Wagemans: Reactie van mijn broer Eric;

“Tijdens een (Giethoorn) zomerkamp werd gevraagd wat ik weleens dronk. Omdat ik van het bier dat paps en mams aan tafel dronken er een restje uit de fles snoepte zei ik ‘kleintje pils’. Vandaar.”

Zeilen op het Bovenwijde
Herman en Beeuwe doen een wedstrijd hoogspringen
Darten bij het mededelingen bord
Jurry Willemsen en Leo Kroes

Ingrid slaapt, Sjaak houdt een oogje in het zeil

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.